Welkom op onze website

                                                 

Leuk dat u mijn site komt bezoeken, ik ben Kelly, 33 jaar en woon met mijn partner samen met onze dieren in Vinkeveen. 

 

Onze beestenboel bestaat momenteel uit: 2 honden, 5 katten, een aantal teddy widder konijnen, Duitse reus konijnen en 1 paard. Van jongs af aan ben ik al met dieren opgegroeid, ze zijn dan ook echt mijn alles en tevens allergrootste passie.

   
Onze paarden Doutzen van 5 jaar (kruising Paint/ Fries) en Reinder (Fries) van 13 jaar. (rein is in 2019 verhuist naar een ander huisje ivm prive omstandigheden)  Daarnaast een van onze honden (Chasin) samen met een van onze eigen gefokte voedsters (Sue) wij vinden het belangrijk dat alles goed met elkaar samengaat en met elkaar opgroeid. 
 
 
Ik ben in 2012 begonnen met de Teddy widder konijnen te fokken en in 2015 zag en kocht ik mijn eerste Duitse reuzen, sindsdien ben ik echt verkocht geraakt aan de reuzen en sinds 2016 helemaal gestopt met het fokken van de Teddy widders, dit omdat ik heb besloten me helemaal op de Duitse reuzen te gaan richten. De Teddy widders vind ik nog steeds een geweldig leuk, lief ras en de teddy konijnen welke wij nog hebben blijven hier ook allemaal lekker wonen en mogen hier oud worden. 
 
We hebben 2 groepen met voedsters die in ruime verblijven wonen samen met elkaar. Dit gaat heel goed uiteraard blijven het dieren en altijd opletten. Belangrijk is dat ze de ruimte hebben en ik heb er een gecastreerde ram bij lopen, die houden de dames een beetje in toom. 
hieronder een paar foto's van onze verblijven:
 
 
dit is het eerste verblijf (hier zitten alle volwassen voedsters in) ze hebben een grote blokhut tot hun beschikking als nachthok. 
 
 
Dit is het tweede verblijf (dit is de groep met de jongste voedsters) Ook lopen er 2 teddy widders bij wat heel goed gaat. 
 
 
hierbij wat foto's van hoe een aantal van onze rammen wonen :
 
Er staan nu nog lossen hokken in maar in de toekomst worden er dichte nachthokken aan de achterzijde gebouwd. 
 
 
 
Als onze voedsters hun nestjes krijgen verblijven ze in ruime nesthokken/ verblijven. Ze krijgen hier alle rust om te bevallen en hun jongen groot te brengen.  Als ze hun jongen hebben grootgebracht worden ze dan ook weer teruggekoppeld in de groep. 
 
 (onze nesthokken/ verblijven)
 
Sinds februari 2019, ben ik wegens prive omstandigheden uit Breezand verhuist naar Vinkeveen. Ik kon ivm kleiner wonen niet alle konijnen meer bij mij thuis huisvesten, ik heb hierdoor een aantal dieren met veel verdriet moeten weg doen (gelukkig wel naar prachtige liefdevolle huisjes) de meeste konijnen wonen bij mijn zus in Dirkshorn Noord Holland, hier zullen dan ook voorlopig de meeste nestjes geboren worden. Zelf heb ik nu nog 6 konijnen, ik wil dit in de toekomst wel nog uitbreiden. 
 
 

Onze voedsters krijgen 1 keer per jaar een nestje. Gezondheid en het karakter vinden wij heel erg belangrijk en zullen daar ook op fokken. Voor veel van onze dieren reizen wij dan ook regelmatig het hele land door en ook naar het buitenland (Duitsland en Belgie). Dit natuurlijk ook om de bloedlijnen zo goed en zuiver mogelijk te houden. Ik doe dit met mijn zus, waarmee ik samen deze grote liefde en hobby voor deze prachtige dieren heb. Samen proberen we ons zoveel mogelijk in alles te verdiepen en zoveel mogelijk te leren over dit mooie ras. Wij kijken goed naar de kleuren en combinatie's en zetten niet zomaar alle kleuren maar op elkaar. We zijn nu bijna 4 jaar bezig met het fokken van de reuzen en sommige lijnen zijn we dan ook al een aantal jaar mee bezig, we kijken dan ook goed en selectief waar onze dieren naartoe gaan. Mijn zus woont vlakbij bij in Dirkshorn. Het kan dus ook zijn dat sommige nestjes of ouderdieren bij mijn zus wonen. (dit vermeld ik altijd bij het nestje). 

 
  
 
 
 

Sinds 2018 ben ik enkel nog lid van de plaatselijke kleindiervereniging, aangezien ik ben gestopt met de zijdehoender (kippen) fok heb ik het lidmaatschap van de KLN (de landelijke vereniging) opgezegd. Ik ben ook gestopt met het laten tattoeren van de Duitse reuzen, dit is alleen nodig als je tentoonstellingen met de dieren wil gaan doen verder heeft het totaal geen meerwaarde. Duitse reuzen zijn in Nederland (nog) niet erkend en vallen op de tentoonstellingen onder de Vlaamse reus.

 
 
 
 

Onze ouderdieren (konijnen) zijn gevaccineerd tegen myxomatose, rhd 1 en rhd2. 

Als wij nestjes van onze Duitse reuzen hebben behandelen wij de jongen preventief tegen dikke buikziekte, coccidiose en zullen ze worden ontwormt. Tevens krijgen de jongen een afstammingsbewijs/ stamboom mee ( dit maken wij zelf ook om zo goed te zien en bij te houden uit welke lijnen de dieren komen) Maar natuurlijk erg leuk om dit van je konijntje te hebben om zo te zien uit welke lijnen het konijntje komt. 

Sinds 2013 heb ik mijn diploma " dierenartsassistente" behaald en ook heb ik daarvoor een aantal cursussen over diverse dieren gevolgd en hiervoor diversen certificaten behaald. Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot hondentrimster, waarmee ik in de toekomst hoop dit aan huis te kunnen gaan doen.

 
 

 

ik wens u veel plezier op mijn site en leuk dat u deze komt bezoeken mocht u vragen hebben stel ze mij gerust!